Köttbullar, potatismos, gräddsås & pressgurka

Husmanskost, som ni vet älskar vi husmanskost! Köttbullar inget undantag, pressgurka till är riktigt gott och när barnen fått va med skiva gurkan var det ännu godare! (Dock ska den helst skäras med osthyveln för att bli riktigt tunn men vi behärskar inte riktigt den än..) 😉

image

Pressgurka

 

  • 0.5 gurka
  • 1 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  •  salt
  •  peppar
  • 2 msk
  • hackad dill & persilja
  1. Skiva gurkan tunt (med en osthyvel).
  2. Blanda vatten, ättika och socker. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja och dill.
  3. Lägg i gurka och lägg på ett lock med en tyngd ovanpå.
  4. Låt stå 1 timme i press innan servering.

 Recept på köttbullar hittar ni Här.

image



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *