Pasta Carbonara

Mormor och Morfar har återvänt hem till Närpes och idag var första dagen som barnen lämnades på olika ställen, redan kl 6.45 var vi på väg till deras respektive förskolor/förskoleklass! Efter en heldag på jobbet och hämtningar på olika ställen är det verkligen skönt med något snabblagat som Carbonara att svänga ihop!

carbonara

  • 2 paket tärnat bacon
  • 80 g riven parmesanost
  • 2½ dl grädde
  • 3 äggulor
  • salt & svartpeppar
  • Spagetti

Gör såhär:

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan. Koka pastan al dente. Hetta upp smör i en stekpanna.
  2.  Medan pastan kokar knapersteker du baconet. Rör samman äggulorna med den rivna parmesanosten och grädden i en stor serveringsskål. Krydda med lite salt och svartpeppar.
  3.  När pastan kokat klart silar du av vattnet och blandar pastan med gräddblandningen. Häll av fettet från baconet och rör ner i pastan. Värm försiktigt på blandningen tills den kokar upp och dra från plattan.
  4. Servera omedelbart, gärna med en rå äggula per person och lite nymalen svartpeppar på.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *