Exotisk Amarula-& AnanasCheesecake
Nu har du chansen att vinna en Kitchen Aid i valfri färg (värde ca 6000 kr) tillsammans med Amarula! Gör ditt godaste recept som innehåller Amarula Cream, ta en bild av bakverket/desserten/drinken tillsammans med flaskan och posta bilden och receptet på Amarula Swedens Facebooksida.
Det är precis vad jag hade tänkt göra och här kommer mitt bidrag! 🙂
Den var guuuudomligt goooood!
Exotisk Amarula-& AnanasCheesecake
Botten
-
250 g krossade digestivekex
-
100 g smält smör
Fyllning
- 400 g färskost philadelphia
- 3 dl Turkisk yoghurt
- 2 dl socker
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 4 ägg
- 4 cl Amarula cream
Gelétopping
- 1 burk avrunnen ananaskross
- 1 dl Mutti gelésocker
- 1 dl ananasjuice
- 4 cl Amarula cream
Botten:
Smält smöret. Mixa kexen till fina smulor i matberedare eller gör som mig och krossa med botten på ett glas i en skål. Rör ner smöret. Förgrädda botten ca 10 min i 175 graders ugn.
Fyllning:
Vispa färskost, turkisk yoghurt, socker, salt, vaniljsocker, majsstärkelse och Amarula slätt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa tills allt blandats väl. Ställ in mitt i ugnen och grädda kakan ca 50-60 min. Fyllningen kan fortfarande vara lite lös när den är färdig men stelnar när den svalnat. Ta ut kakan och låt svalna i rumstemperatur.
Gelétopping:
Gör gelétoppingen genom att koka samman ingredienserna i någon minut. (Ananasen och Amaraulan kan ”skära” sig när de blandas men detta försvinner vid kokningen…) Låt den svalna något och skeda den sedan över kakan. Ställ in i kylskåpet tills den stelnat. Kakan kan med fördel stå övertäckt i kylskåpet över natten.
Mitt sätt att smula kexen, smidigt! 😉
Muuums….