Exotisk Amarula-& AnanasCheesecake

Nu har du chansen att vinna en Kitchen Aid i valfri färg (värde ca 6000 kr) tillsammans med Amarula! Gör ditt godaste recept som innehåller Amarula Cream, ta en bild av bakverket/desserten/drinken tillsammans med flaskan och posta bilden och receptet på Amarula Swedens Facebooksida.

Det är precis vad jag hade tänkt göra och här kommer mitt bidrag! 🙂

Den var guuuudomligt goooood!

Exotisk Amarula-& AnanasCheesecake

Amarulakaka

Botten

  • 250 g krossade digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 400 g färskost philadelphia
  • 3 dl Turkisk yoghurt
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 4 ägg
  • 4 cl Amarula cream

Gelétopping

  • 1 burk avrunnen ananaskross
  • 1 dl Mutti gelésocker
  • 1 dl ananasjuice
  • 4 cl Amarula cream

Botten:

Smält smöret. Mixa kexen till fina smulor i matberedare eller gör som mig och krossa med botten på ett glas i en skål. Rör ner smöret. Förgrädda botten ca 10 min i 175 graders ugn.

Fyllning:

Vispa färskost, turkisk yoghurt, socker, salt, vaniljsocker, majsstärkelse och Amarula slätt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa tills allt blandats väl. Ställ in mitt i ugnen och grädda kakan ca 50-60 min. Fyllningen kan fortfarande vara lite lös när den är färdig men stelnar när den svalnat. Ta ut kakan och låt svalna i rumstemperatur.

Gelétopping:

Gör gelétoppingen genom att koka samman ingredienserna i någon minut. (Ananasen och Amaraulan kan ”skära” sig när de blandas men detta försvinner vid kokningen…) Låt den svalna något och skeda den sedan över kakan. Ställ in i kylskåpet tills den stelnat. Kakan kan med fördel stå övertäckt i kylskåpet över natten.

 Mitt sätt att smula kexen, smidigt! 😉

mosa

Muuums….

cheesecakee