Pepparbiff med krämig potatisgratäng

Valborg firades hemma med Pepparbiff och krämig Potatisgratäng, chokladmousse med jordgubbar till kaffet! Brasan tändes kl 20 vid Bandängen så vi mötte upp några vänner där och tittade på den och kidsen röjde i parken, Valborg var lika kall som den alltid brukar va så huttrandes vid kl 21 gick vi hem igen! Var firade ni?

image

Det här behöver du:

  •  1 ½ kg fast potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  •  5dl grädde (eller mjölk)
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatisen.
  3. Varva skivorna i en lätt smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven.
  4. Pressa 3 vitlöksklyftor i grädden och häll över potatisen. Sätt in formen i ca 50 min eller tills potatisen är mjuk.

 

Ett bubbel med låg alkoholhalt dracks före maten, riktig sommarfavorit!

image

image

image

Kommentera