Våfflor med hjortronsylt och grädde


Vilken underbar helg jag och barnen haft! Spenderat den i dagarna två i Hammarby sjöstad med fina vänner <3 Parkhäng och promenader i solen!

Våffeldagen kom och gick, här åts våfflor med hjotronsylt (hjortron plockade i Yttermark skogar!) Det kallar vi ekologiskt på riktigt! 😉

image

här behöver du :

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vispad grädde

GÖR SÅHÄR :

Vispa mjölet och vatten till en tjock smet. Tillsätt saltet & vaniljsockret. Sätt plastfolie över bunken och låt smeten stå framme en stund. Vispa grädden hårt och blanda ner i smeten precis före gräddning!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *