Kyckling thai red curry med kokosmjölk
Jag kör vidare på Thai-temat! 😉 Mycket gott… Dock saknades både Thaibasilikan och chilin här hemma så rätten ser mycket tråkigare ut än den smakar kan jag lova! 🙂
- 400 g kyckling
- 2 burkar kokosmjölk
- 1 påse red curry spice mix (Santa Maria)
- 3 msk röd currypasta
- 1 burk bambuskott
- 1 burk vattenkastanjer
- 2 msk sweetchilisås
- 1 msk fisksås
- 1 färsk chilifrukt (strimlad)
- thaibasilika el färsk koriander
1. Skär kycklingen i bitar. Stek dem i olja och häll över kryddmixen samt currypastan. Häll över kokosmjölken
2. Låt koka upp, tillsätt fisksåsen och sweetchilin. Låt koka på svag värme 10 minuter.
3. Lägg i bambuskotten, strimlad chili och vattenkastanjer och låt koka 5 min till. Ta rätten från spisen och blanda i basilikabladen.Servera med jasminris.