Kyckling thai red curry med kokosmjölk


Jag kör vidare på Thai-temat! 😉 Mycket gott… Dock saknades både Thaibasilikan och chilin här hemma så rätten ser mycket tråkigare ut än den smakar kan jag lova! 🙂

chiken

  • 400 g kyckling
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 påse red curry spice mix (Santa Maria)
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 2 msk sweetchilisås
  • 1 msk fisksås
  • 1 färsk chilifrukt (strimlad)
  • thaibasilika el färsk koriander

1. Skär kycklingen i bitar. Stek dem i olja och häll över kryddmixen samt currypastan. Häll över kokosmjölken
2. Låt koka upp, tillsätt fisksåsen och sweetchilin. Låt koka på svag värme 10 minuter.
3. Lägg i bambuskotten, strimlad chili och vattenkastanjer och låt koka 5 min till. Ta rätten från spisen och blanda i basilikabladen.Servera med jasminris.

kycklingen

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *