Amarula Cheesecake med vitchoklad och Konjaksmarinerade Hallon & Mango
Nyårsdesserten rekommenderas varmt! Riktigt lyckad smakkombination… 🙂
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
- 300 g cream cheese(philadelphia)
- 3 dl grädde
- 1,25 dl strösocker
- 0,5 dl Amarula Cream
- 150 g vit choklad
- Färska bär, 2 msk konjak, 3 msk socker
Tillagning:
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Krossa och mixa sedan kexen med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform och låt vila i 20 minuter i kylskåp. Rör ihop cream cheese, strösocker, Amarula Cream och 100 g av den vita chokladen (finriven), vispa grädden och rör ihop med ostblandningen. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylen ett par timmar. Dekorera med riven vit choklad och färska bär (eller marinerade i konjak och socker). Färdig att servera!
Amarula Cream är en mjuk, lagom söt och krämig grädd‐likör med nyanser av vanilj och exotisk frukt samt en lång och god eftersmak. Den tillverkas av frukten från Marulaträdet som växer vilt på savannerna i södra Afrika.