Jultallrik

Årets andra jultallrik i miniformat åts här hemma ikväll på begäran av Emmis, dock åt kidsen bara köttbullar, korv och ägg! 😉 Har ni startat?

julmat

Janssons frestelse

Det här behöver du:

  • 6 stora fasta potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 2½ dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 3-4 msk smör
  • Salt & vitpeppar

Gör så här:

  1.  Skala potatisen och skär den i fina strimlor.
  2.  Skala löken, skiva den tunt och fräs den i smör i en panna.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Salta och peppra lite på toppen.
  4. Häll grädden och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfettet över.
  5. Grädda i 200°C, ca 40 min, i nedre delen av ugnen.