Oxrygg med Klyftpotatis, Aioli och nyriven parmesan
Har testat lite kött från ”Meat the world” och himmel säger jag bara!!! En rejäl bit med fettkappan kvar stektes i panna, pricken över i var aiolin med den nyrivna parmesanosten!
Aioli
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 2 äggulor
- 3 dl rumsvarm olivolja
- 5 vitlöksklyftor
- salt
- kajennpeppar
- Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
- Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen ”tar” ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten.
- Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.
I veckans ”Vinproffs med Rioja” ska vi kombinera vinet Conde de Valdemar Gran Reserva, ett vin som passar till elegantare kötträtter av nöt, gärna med rostade toner men även till lagrade hårdostar, så tycker detta vin var en fullträff till maträtten!