Apelsinkaka med topping 2


Här kommer recept på en annorlunda men sååå god kaka att göra i långpanna! 🙂 Söt och syrlig på samma gång!

apelsinkaka

Ingredienser

 

  • 300 g rumsvarmt smör
  • 6 dl socker
  • 4 stora ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 200 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • Saft av 1 apelsin
  • (Rivet skal av ½ citron)

 

 

Gör så här

 

Ugn: 175 grader.
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör till en slät smet. Häll smeten i långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp på galler. Rör samman alla ingredienserna till toppingen. Rör tills det blir en fluffig, läckert gul kräm. Låt stelna till på kakan!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Apelsinkaka med topping