Amerikanska Blåbärsmuffins

Efter en skogstur i helgen kom jag tillbaka med en papperspåse full med trattkantareller samt en liten påse blåbär som nu hamnade i muffins som barnen rörde ihop, mums!!! Härliga höst och allt gott skogen har att bjuda på…

muffins

Till ca 12 st.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär
Gör så här:
Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Skeda i smet i formarna och fördela ut blåbären. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter, känn med sticka.
Blåbärsmuffins
Mu
svamp

2 reaktioner på ”Amerikanska Blåbärsmuffins

  1. Använde ditt recept på äppelkakan i går ,och nu är det bara nån skiva kvar av den ,jättegod .Måst väl pröva på muffinsen som små brudarna har hjälpt dej med.

Kommentera