Choklad & banankaka med chokladganache 1


Ett gäng övermogna bananer som jag var på väg att slänga hamnade istället i en kaka som två små tjejer fick göra! Mosa bananer är ett utmärkt jobb för en 2-åring! Hoppas den smakar lika gott som den luktade…

Choklad & banankaka

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl kaffegrädde eller 1 dl vispgrädde och 1 dl vatten
  • välmogna bananer mosade
  • 100 g mörkchoklad
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form. (Jag använde två aluminiumformar)
  2. Smält smöret. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och socker. Blanda väl. Tillsätt ägg, kaffegrädde och de mosade bananerna och rör ihop till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Smält chokladen på svag värme tillsammans med vispgrädden. rör ihop till en jämn konsistens. Bred chokladen över kakan och låt den stå svalt så att chokladen stelnar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Choklad & banankaka med chokladganache