Vaniljbullar 1


Vabb i stugan så då får man passa på och baka världens godaste bullar till det kommande 5års kalaset i helgen! 🙂

Dessa bullar blev riktigt saftiga och goda! Ska absolut göras fler gånger istället för de vanliga kanelbullarna…

image

Vaniljbullar, 50 stycken

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen eller stött kardemumma (kan uteslutas)
  • ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 påse vaniljmousse för tårtfyllning
  •  
  • 1 ägg, till pensling
  • pärlsocker att strö över

 

Smält smöret och tillsätt mjölken.Värm till 37 grader.

Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl.

Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin.

Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.

Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop den. Skär i ca 2 cm breda bitar.

Lägg i bullformar på en plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker eller flagad mandel.

Grädda bullarna mitt i ugnen, 250 grader, ca 10 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

image

image

Använde en sån påse till fyllning, mums!

image

image


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Vaniljbullar