Hemmagjord Langos med rökta räkor 2


Länge sen jag fixade dessa hemma men här kommer receptet igen, ååh snart är det dax för rökta räkor  känner jag, supergott!!! Har en fin fiskaffär i Högdalen där jag köper rökta räkor med aioli då och då….

image

Det här behöver du:

  • 2 mjöliga potatisar
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk florsocker
  • 5,5 – 6 dl vetemjöl
  • salt
  • olja att fritera i

FYLLNING:

  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche, blandat med 1 pressad vitlöksklyfta
  • och en nypa salt
  • hackad rödlök
  • Riven ost
  • 1 burk, röd stenbitsrom eller räkor

Gör såhär:
Koka potatisen med skal. Skala och mosa eller riv potatisen medan den är varm.Värm mjölken till 37 grader (fingervarm). Lös upp jästen och sockret i lite av mjölken, låt stå en stund. Häll upp 5-5,5 dl av mjölet i en skål, gör en grop i mitten och häll i jästblandningen. Blanda i den mosade/rivna potatisen, lite salt och resten av mjölken. Knåda till en slät deg och strö över lite mjöl. Jäs övertäckt i c:a en timme, gärna varmt.
Hetta upp olja i en panna med höga kanter. Forma tunna kakor (använd gärna mjöl till utbakningen), ungefär som små pizzor, och fritera dem en i taget tills de är gyllene, vänd.

Servera med gräddfil/creme fraiche blandat med pressad vitlök samt hackad rödlök, riven ost & rom.

image


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Hemmagjord Langos med rökta räkor