Kycklinggryta med Ingefära & Chili 3


Idag blev det kycklinggrytan gjord med creme fraiche ingefära & chili (skapad i samarbete med årets kock Klas Lindberg) riktigt gott!

image

Det här behöver du:

  • 4 kyckling fileer
  • 8 msk olja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 tsk soja
  • 6 msk sweet chilisås
  • 2 msk riven ingefära (färsk)
  • salt, svartpeppar & paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 hackad chili
  • 5 dl grädde
  • 1 burk Creme fraiche Ingefära chili
  • ½ burk passerade tomater

 

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt hackad chili och tärnad paprika. Häll på grädde, creme fraiche och passerade tomater, låt puttra 6-7 min. Smaka av!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Kycklinggryta med Ingefära & Chili