Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Pasta med räkor i krämig vinsås

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Fest & Kalas, Fisk & Skaldjur, Pasta, Potatis & Ris

Pasta är alltid en hit i detta hem, räkor gillas med av alla så varför gör vi Pasta med räkor i en underbar sås  med grädde och vin så sällan? ;) Riktigt smarrigt snabblagat recept! Räkpasta
(ca 4 portioner)
  • ca 4 portioner pasta(Jag gillar Bucatini så såsen får dra sig in ordentligt)
  • 1 kg oskalade räkor ( eller 300-400 g skalade)
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ dl vitt vin (Tog mousserande då jag inte hade vitt, lika gott!)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk creme bonjour vitlök
  • (1 dl riven västerbottensost)
  • salt & Peppar
  • 1 msk hackad chili
  • ½ dl hackad persilja riven parmesan
Gör såhär: Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningarna. Häll i grädden i en kastrull, tillsätt vinet, creme bonjour, VB osten och vitlöken och sjud några minuter.  Salta och peppra lite. Häll sist i räkorna, chilin och persiljan, blanda runt och servera sedan tillsammans med pastan och med riven parmesan ovanpå.

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (3)

  • Cilla

    |

    Tror du e ska pass me kräftor? Elå na anna? Gillar int räkor riktigt….

    Svara

  • Katinkas Kitchen

    |

    Pasta är så gott och lätt! Vitvinssås är aldrig fel:) Det här receptet liknar en pastasås jag svängde ihop på rester en gång, där jag också hade soltorkade tomater i.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

    Svara

Lämna en kommentar