Lingonparfait med Yoghurt


Här kommer Agnetas recept på den goda dessert vi åt på julafton! Frisk och god efter en brakmiddag hemma hos min syster!

image

Lingon o yoghurtparfait. 12port

300g (5dl) lingon, djupfrysta
(funkar med 2dl sockrad lingonsylt med!)
½ dl farinsocker
2msk apelsinjuice eller lingon,tranbär,citruslikör
3ägg
1dl socker
2dl vispgrädde
200g turkisk jogurt
1tsk vaniljsocker

Finfördela lingonen med farinsocker i matberedare. Smaksätt med juice eller likör. Vispa ägg och socker poröst. Samt vispa grädden.
Blanda yoghurt och vaniljsocker i grädden. Blanda ihop skummen under lätt omrörning. Häll lingonblandningen i parfaitblandningen och rör om försiktigt. Fukta en ring- eller parfaitform med kallt vatten. ( eller klä in en avlång kakform med ”gladpack”, lätt att stjälpa ur formen då!) Formen ska vara 1,8liter.
Häll parfaiten i formen, täck med folie. Frys i minst 5timmar, gärna över natten. Sänk parfaitformen i hett vatten och stjälp upp på ett
serveringsfat. Låt mjukna upp i kylskåp ca 45min innan servering.
Vispa 1-2dl grädde att dekorera parfaiten med. Strö hela lingon eller tranbär över. Samt ev mandelspån om man så önskar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *