Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Västerbottensostpaj

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Ost, Pajer & Pizza

Här var det helt insnöat både ute och inne, inne på Västebottensost, i alla valörer… Doppa en bit i honung, på mackan och allra helst som paj!  MUMS!!! Har testat köpa färdiggjord och såklart gjort egen….

Ingredienser

pajdeg:
 • 125 g  Smör
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 msk vatten
fyllning:
 • 150 g riven Västerbottensost®
 • 3 ägg
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 krm salt
 • 1 krm svartpeppar

Beskrivning

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kyl minst 1 tim. Klä en pajform, nagga och förgrädda ca 10 min. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 min tills pajen stelnat. Låt svalna   Annars pysslar vi på i vanlig ordning här i Högis, Emmis har haft dansuppvisning och avslutning, här med sin favoritlärarinna Emma! Vi har varit på Nypremiären av Hitta Nemo i 3D på Skandia, Finaste Eddie hade vi med oss! https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/481729_10151170689077773_592255044_n.jpg Sen har vi legat sjuka ett tag med… Tror det var Tyfus! Fått fina gåvor lagom till jul! Vi har haft Kusin-besök från  Finland! Vi har haft snökaos i massor… Ja det var lite update sen sist! :)

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (3)

 • sonja

  |

  De va många sötisar där i bildregnet ,och en del delikatesser

  Svara

 • Pontus Karlsson

  |

  Oj var länge sedan jag gjorde en västerbottenspaj nu. Kanske är dags för det nu någon dag.

  Svara

 • Katarina

  |

  Den pajen är nog en av de godaste! Fina bilder!

  Svara

Lämna en kommentar