Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Hallon och marängrutor

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Bakverk, Mjuka kakor

Suuper smarriga marängrutor som det bjöds på förra veckan till fredagsfikat! Kommer definitivt göra dem hemma! image INGREDIENSER 35 portioner/st. 150 gram smör 2 dl socker 8 st äggulor 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 4 msk mjölk 2 dl hallon Maräng: 8 st äggvitor 4 dl socker 1 tsk ättiksprit GÖR SÅ HÄR 1. Smörj och bröa en mellanstor ugnsplåt med kanter ca. 30×40 cm. 2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt gulorna en i taget och vispa ordentligt. 3. Blanda de torra ingr. och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i plåten och strö över hallonen. 4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret matskedsvis och ättiksspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred den över kaksmeten. 5. Grädda i 175 grader ca 35-45 min. ( Tog 35 min i varmluftsugn.) Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär i rutor. image

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (1)

  • Pia

    |

    Ser verkligen ”smarrigt” ut.

    Svara

Lämna en kommentar