Havrebullar (havresemlor) 2


Igårkväll fick jag och Kidsen ett ryck att baka! Lite gott bröd till kvällsfikat blev det!

image

Ingredienser

ca 16 st

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
3 msk olja
1 msk sirap
3 dl havregryn
1,5 tsk salt
1,5 tsk brödkrydda
ca 10 dl vetemjöl

Tillagning

1. Värm degvätskan fingervarm.
2. Lös upp jästen i salt, brödkrydda, sirap och lite ljummet vatten.
3. Tillsätt olja, havregryn, resten av vätskan.
4. Arbeta ner vetemjölet till lagom konsistens.
5. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
6. Baka ut till 16 runda bullar (antalet beror på storlek)
7. Lägg på plåt med bakplåtspapper. 8. Jäs 30 min under bakduk.
9. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite havregryn eller vallmofrön. 10. Grädda mitt i ugnen 225 grader, ca 10-12 minuter.

image

image


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Havrebullar (havresemlor)