Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Passions & Jordgubbscheesecake på Digestive & Oreobotten

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Bakverk, Desserter, Fest & Kalas, Frukt & Bär, Glass, Glasser & krämer, Ost, Tårtor, Tävling

Ni missar väl inte att utmana mig i tårta VS tårta? Här kommer mitt bidrag, en sötsyrlig cheesecake som möter en salt chokladig botten, mums! :)
Digestive och oreobotten:
  • 200 g Digestivekex (1/2 pkt)
  • 150 g Oreos (1 paket)
  • 2 msk kakao
  • 100 g smält smör
Gör såhär:
Mixa kakorna i matberedaren och tillsätt sedan kakaon och smöret. Tryck ut i en form och ställ in i ugnen på 175 grader i knappt 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
  • 3 passionsfrukter
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mosade jordgubbar
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget,  vänd sen ihop allt tillsammans med passionsfrukten och jordgubbsmoset. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering. Dekorera med jordgubbar och choklad!

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (6)

Lämna en kommentar