Hallon & Rabarberpaj med Smetana

Hittade rabarber i affären och blev sugen på paj, blandade ner lite frysta hallon och rörde ihop en fyllning med smetana, en (laktosfri) nyhet från Arla köket! Har ni testat den?

Pajdeg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl smetana
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
5 stjälkar rabarber ( & frysta hallon)

Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

Skär rabarbern i lagom stora bitar. Blanda smetana, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Fyll pajskalet med rabarber, häll över smetanaröran och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat.