Bacon & Grillad Kyckling Smörgåstårta

Här kommer ett riktigt mumsigt recept på en lite annorlunda smörgåstårta! Har hittat receptet i en buffé tidning men ändrat det för att passa mina smaklökar… Med Cantadou färskost i röran blir det lite extra gott!

  • Det här behöver du:

  •                             2   paket bacon
  •                             1   grillad kyckling
  •                             10   soltorkade tomater i olja
  •                             1 dl majonnäs
  •                             5 dl turkiskyoghurt
  •                             1 dl finskuren gräslök
  •                             1/2 tsk salt
  •                             1 krm peppar
  •                             1 förpackning polarkakor (stora halvmånar)
  •                             2 förpackningar Cantadou färskost (Ex 4 pepper)
  •                             1 dl körsbärstomater
  •                             rucola till garnering

Gör så här

  1. Stek baconet krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det.
  2. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka soltorkade tomater.
  3. Rör ihop Turkisk yoghurt, majonäs & cantadou färskosten.
  4. Blanda soltorkade tomater, gräslök, salt, peppar, kycklingbitar, 2/3 av baconet med 2/3 av Färskoströran.
  5. Lägg ut två stycken bröd så att de formar en cirkel. Lägg på hälften av fyllningen, på med ytterligare två bröd och resten av fyllningen och avsluta med två bröd. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
  6. Bred färskoströran runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
  7. Garnera med halva tomater och rucola.