Saftiga Kanelbullar med Vaniljkesella

Här kommer receptet på Kanelbullarna som Emmis bakade! Saftiga och goda med Kesella, mycket smör och sirap! Yummy!

Det här behöver du:

  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g smält smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g Kesella 10% (Vanilj)
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ca 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • smör
  • kanel & socker
  • mandelmassa ca 200g
  • Garnering
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker eller mandelspån

Gör så här

Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna till 37grader.
Smula ner jästen och rör om tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.

Blanda de övriga ingridienserna (ta inte allt mjöl på en gång) och tillsätt degvätskan.

Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk i 30minuter.

Dela degen i två och kavala ut. Blanda smör, kanel och socker och bred ut på degen.  Rulla ihop och skär i ca 1,5-2cm tjocka skivor.  Lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30minuter.

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker eller mandelspån.

Grädda i ugn 225grader tills gyllene ca 10-13 minuter.

Finsk kardemumma i rör ska det va!

Den gamla kaffeburken kommer från tiden när vi hade Restaurang/Café och har varit där i många år innan vi tog över med…

Visst är det hembakat!