Daimglasstårta med marängbottnar 2


Här kommer receptet på Daimglasstårtan vi hade på kalaset! Tydligen en av Hs nyfunna favoriter, och en ny tårtbeställning är gjord! (Orkar ni inte joxa med egen maräng köper ni två färdiga bottnar)

Det här behöver du:

Marängbottnar (2 st):

  •  6 äggvitor
  • 3 dl socker
  •  1 tsk bakpulver
    Glass:
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 4 dl vispad grädde
  • 2 hackade dubbeldaim
  • Vispad grädde, frukter & bär, hackad daim till dekoration

Så här gör du:
Tag en form med löstagbar botten. Rita 2st rundlar av botten på formen på ett bakplåtspapper. Gör 2 st marängbottnar och grädda i ugnen på 125 grader i 1 h.
(Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret och bakpulvret och vispa kraftigt i ett par minuter, tills du kan vända skålen upp och ner utan att det ramlar ut. Spritsa ut marängen på de målade bakplåtspapprenn och sätt in i ugnen)


När marängbottnarna är färdiga börjar du med glassen. Vispa äggulorna och sockret fluffigt, vispa grädden i en annan skål och blanda ihop med äggsmeten och den hackade daimen.
Lägg en marängbotten i formen, häll på glassen och lägg på den andra marängen. Ställ in formen i frysen i minst 4-5 timmar.
Ta fram glassen i rumstemperatur ca 20-30 min innan den ska ätas. Vispa grädde och lägg ovanpå marängen, dekorera med frukter, bär & hackad daim!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Daimglasstårta med marängbottnar