Pannkakor

Pannkaksdagen var igår, då åt vi pannkakor (igen), Den yngsta åt mest…. (Själv skulle jag tillreda en Hummersoppa alá burk men höll på att spy vid första skeden… Brrr kattmat!)

Vad åt ni igår, semla eller pannkakor? 😉

Det här behöver du:

4 ägg
5 dl mjöl
1 l mjölk
2 tsk salt
1 msk socker
1msk smör (smält i pannan och häll i smeten)
Vispa ihop allt. Använd en klick smör i stekpannan för varje pannkaka och stek på ganska hög värme.

Ruvar ni på något riktigt bra pannkaksrecept? Jag vill hitta ett nytt som ska ge riktigt fina ”mormors pannkakor”,riktigt krispiga i kanterna! Har du ett sånt?

12 reaktioner på ”Pannkakor

 1. Jag har världens enklaste och godaste recept på panniksar 🙂
  1 dl mjöl
  2 ägg
  3 dl mjölk
  1-2-3 🙂
  Blanda mjöl och 1 dl mjölk, vispa tills alla klumpar är borta. Tillsätt resten av mjölken. Vispa sen i ett ägg i taget.
  Om man vill så kan man tillsätta lite smält smör, men själv tycker jag inte det behövs.
  Stek och avnjut en smarrig, krispig, pannkaka 🙂
  Bon Appetit

 2. hejsan … jag har lärt mig av min mormor ett gammalt väl beprövat recept som är så lätt …. ex 2 ägg . 2 mjöl , = 4 mjölk =8 st pannkakor …eller 3 ägg , 3 mjöl = 6 mjölk = 12 pannkakor sen härller man en lite strö socker i och gärna en skvätt wchy vatten …. ett recept som är så lätt att göra så stort som man vill alltid samma mängd ägg och antal dl mjöl och sedan dubbla mängden mjölk blir totala antalet pannkakor ….jisses så jag svammlar …men du fattar !!! Kram Anna

 3. Jag har precis som Anna lärt mig att man ska ha samma antal ägg och mjöl och det dubbla mjölk.. sen ska man fördel ha i en halv dl vichyvatten. Givetvis så ska det vara standardmjölk (ego), riktiga stora ekoägg, ekomjöl och stekt i riktigt smör. Plättarna/pannkakorna ska vara tunna och blir då frasigt goda i kanterna.. MUMS!
  Självklart gör man hemmagjorda tillbehör med plockade bär som mosas med lite socker och lite ekogrädde till det.. lagom puffigt vispad. =)

Kommentera