Grön Ärthummus med mynta 2


Tiden är knapp! Som tur är har vi denna vecka en matkasse från ICA så det är en sak mindre att tänka på! Varför jag är så frånvarande och upptagen beror på att jag har fullt upp med mitt nya företag (delägare) Tolkarna”, En Tolkförmedling med huvudkontor i Stockholm, en massa folk ska anställas (över 100 stycken) och webbsidan håller som bäst på att färdigställas! Kan inte påstå att det är speciellt lätt att starta eget (igen) med 2 små hemma ;). Dessutom kommer jag att återgå på 75 % till mitt gamla jobb som Arbethandledare i kommunen om 2 veckor och Olivia börjar på förskolan! Sen får vi se hur allt går…

Denna ärthummus var riktigt god och barnen var som galna i den och ville blanda ihop den med pasta!

Ingredienser

  •                             250 g frysta gröna ärter
  •                             1 vitlöksklyfta
  •                             1 1/2 dl kesella
  •                             ca 1   kruka mynta
  •                             1 lime
  •                             2 msk olivolja
  •                             4 krm salt
  •                             1 krm peppar
  •                             1 tsk socker

Gör så här

  1. Skölj ärterna under rinnande vatten.
  2. Mixa med vitlöksklyftan, kesella och mynta i matberedare till en slät massa.
  3. Smaka av med juice och skal från lime, olivolja, salt, peppar och socker. Servera med lyxigt knäckebröd, grönsaksstavar eller som ett tillbehör till maten.

Här kan ni kika in om ni vill se hur hemsidan utvecklas! (som sagt inte klar än) Vill ni jobba som tolk får ni gärna skicka en intresseanmälan till info@tolkarna.se


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Grön Ärthummus med mynta