Schlagerkalas firar vi med en tävling! 14


Kollade ni på Melodifestivalen? 🙂 Jag tittade reprisen igår och som många andra blev favoriten Loreen! Coop är huvudsponsor i år och på deras sida finns massa smarriga recept för en lyckad TV-kväll! Några utvalda bloggare fick en schlagerkasse hemlevererad för att testa några av dessa recept!

Förrätten vi fick testa var  salamichips och parmesanchips med fänkålsdipp! Riktigt smarrigt! (Recepten hittar ni om ni klickar på länkarna) Huvudrätt & dessert får ni bilder på snart!

Nu har ni chans att vinna en ”Vår Middag matkasse” Bas (värde 599 kr) för 4 personer från Coop. (läs mer HÄR) för att tävla om matkassen vill jag att ni lämnar en kommentar till detta inlägg och berättar ert bästa recept/tips på schlagersnacks för en kväll framför Melodifestivalen. Tävlingen pågår t.o.m Måndagen den 13 Februari kl 18.00

LYCKA TILL!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 tankar om “Schlagerkalas firar vi med en tävling!

  • evamar

    Till schlager är det traditionellt som gäller: Chips, dip, godis och läsk.

    Till alla andra tilfällen kan jag varmt rekommendera västerbottenschips med löjrom och ett glas bubbel. Mums!

  • Ewa

    En jättestor bricka med färska frukter är det enda som gäller. Ananas, melon, banan, apelsin, äpple, päron, fikon, druvor, jordgubbar, körsbär, physalis, kiwi och mango. Lite goda kex och ostar också. Och så lite bubbeldricka är inte helt fel.. Yammi..

  • Annchristin Holmlund

    Här blir det små minipzzor med valfritt gott på,för mej en god salami,soltorkade tomater,doda oliver och mozzarella Mums
    Enkelt att äta framför tvn och allla får det de vill ha.

  • Pernilla

    När jag var lite så åt vi alltid marängswiss till melodifestivalen!!! Men då var det ju bara en gång. Nu försöker vi äta det till en av deltävlingarna i alla fall!!!

  • Jenny

    Godaste efterrätten är citronmarängpaj!

    Pajdeg:

    100 g smör eller margarin
    2,5 dl vetemjöl
    2-2,5 msk vatten

    Citronkräm:

    1,5 dl socker
    1,5 msk potatismjöl
    2,5 dl vatten
    3 msk citronsaft
    Rivet skal av en citron
    3 äggulor
    1 msk margarin eller smör

    Maräng:

    3 äggvitor
    6 msk socker

    1. Pajdeg: Skär matfettet i kuber, rör ihop med mjöl och vatten till en deg. Låt den stå kallt en stund och tryck sedan ut till pajskal i en form och nagga med en gaffel. Grädda i 200 °C i 25 minuter.
    2. Kräm: Koka upp allt, rör hela tiden/vispa. Låt krämen kallna
    3. Maräng: Lägg i sockret sist när äggvitorna är vispade.

    Häll krämen i pajskalet och därefter maräng i ett snyggt mönster. Grädda i 200 °C o ca 10 min tills marängen får fin färg.

  • Jennie Östman

    Mitt favoritsnacks alla kategorier är så enkelt som ostkrokar!
    Annars skulle man ju kunna tänka sig en varm macka gjord på mammas hembakta tekaka och en god kantarellstuvning med mmassor av ost uppepå!

  • monika gustavsson

    En massa plock ska det vara. Kex, chips, exotiska frukter, nötter, ostar, dip, godis….äta med händerna hela kvällen!

    vh
    Mamma Monika

  • Anna/Frostrosor

    Tipsar om god plockmat som jag gjorde till förra helgen: Smördegslindad snacksalami. Ta snacksalami eller skär ölkorv i cirka 3 cm långa bitar. Skär smördeg i cirka 1-1,5 cm breda remsor linda runt korven. Grädda på 200 grader i cirka 10 minuter. Servera till en dipp gjord på creme fraiche och citronpeppar.