Clafoutis med Hallon och Ingefära

Dessa bakverk levererades till Canderels press-event med anledning av lanseringen av Stevia! Väldigt roligt catering-uppdrag måste jag säga! 🙂 Känner ni till Stevia?Samlade recept med  Canderel Green  finner ni om ni klickar på länken! (Där även jag varit med på ett hörn!)

Det här behöver du: (Kan såklart bytas ut mot fullfeta produkter & socker om man vill ha det så)

  • 5 matskedar Stevia (Canderel green)
  • 100 g mjöl
  • 30 g mandelpulver
  • 4 ägg
  • 12 cl lättmjölk
  • 12 cl lättgrädde
  • 250 g hallon
  • 20 g färsk ingefära 

Gör såhär:

Värm ugnen till 180°C. Skala och riv ingefäran. Blanda mandelpulvret, mjölet och Canderel Green i en skål.  Gör en grop och häll äggen i mitten. Vispa sedan till en slät deg. Häll i mjölken, grädden och ingefäran i blandningen och blanda väl. Smörja och mjöla formen. Lägg sedan hallonen i botten på formen. Lägg sedan degen ovanpå. Grädda i 180 °C i 30 till 35 min. Låt din clafoutis svalna innan du smakar på den.

Let´s bake! 😉

10 reaktioner på ”Clafoutis med Hallon och Ingefära

  1. Jag har flera påsar Stevia hemma, men i superkoncentrerad form. Lite svår att dosera så att det inte blir för mycket (då blir det beskt och smakar anis). Canderellösningen verkar ju smart – visst doserar man den som socker?

  2. Sv: Ååååh vad roligt att höra, tack! Ja ni får gärna komma förbi någon dag, har aldrig plåtat barn förut. Skulle vilja testa 😀

Kommentera