Laxpaj med Sparris och Fetaost

NU är vi hemma i Stockholm igen, för några dagar! Sen återvänder vi till Närpes igen för 2 veckor och för att gå på bröllop! 🙂 Här kommer receptet på laxpajen vi hade för några helger sen i väntan på något mer spännande! 🙂

Pajdeg

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt mjöl och vatten. Knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

Laxpaj

  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 250 g varmrökt lax
  • 100 g philadelphiaost
  •  1/3 dl hackad dill
  • 150 g riven västerbottensost
  • fetaost i bitar
  • sparris & skivad tomat

Gör såhär:

Vispa ihop ägg, mjölk, peppar, västerbottensost och färskost. Tillsätt dill. Ta ut pajskalet ur ugnen. Fördela laxen i pajformen, häll över stanningen . Grädda i cirka 200 grader i 35-40 minuter. Skär tomat i tunna skivor och koka sparrisen (1-2 min i saltat vatten). När pajen har ca halva tiden kvar i ugn lägger du på tomaterna, sparrisen och fetaosten och gräddar den färdigt.

5 reaktioner på ”Laxpaj med Sparris och Fetaost

  1. Laxpaj är gott!
    Gjorde lite som en mix av en sådan här och den som du tipsade om innan nyår kan man säga. Har inte hunnit lägga upp den på bloggen än!
    Roligt med bröllop!

  2. Sv: Tack, kände för att prova på matbilder i svartvitt haha 😉 Ja så gulliga dom är! Får ta mer bilder nästa gång vi ses 🙂

Kommentera