Laxpaj med Sparris och Fetaost 5


NU är vi hemma i Stockholm igen, för några dagar! Sen återvänder vi till Närpes igen för 2 veckor och för att gå på bröllop! 🙂 Här kommer receptet på laxpajen vi hade för några helger sen i väntan på något mer spännande! 🙂

Pajdeg

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt mjöl och vatten. Knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

Laxpaj

  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 250 g varmrökt lax
  • 100 g philadelphiaost
  •  1/3 dl hackad dill
  • 150 g riven västerbottensost
  • fetaost i bitar
  • sparris & skivad tomat

Gör såhär:

Vispa ihop ägg, mjölk, peppar, västerbottensost och färskost. Tillsätt dill. Ta ut pajskalet ur ugnen. Fördela laxen i pajformen, häll över stanningen . Grädda i cirka 200 grader i 35-40 minuter. Skär tomat i tunna skivor och koka sparrisen (1-2 min i saltat vatten). När pajen har ca halva tiden kvar i ugn lägger du på tomaterna, sparrisen och fetaosten och gräddar den färdigt.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Laxpaj med Sparris och Fetaost