Saftig Saffranskaka med Vaniljkesella

En Saffranskaka blir bra till julkaffet! (På tal om Kaffe, har ni smakat årets julkaffe från Zoegas med toner av nougat och pomerans ? Perfekt ”fika-kaffe” tyckte jag!)

Denna kaka blir väldigt saftig med en mild smak av vanilj. Mums!

  •  1 påse saffran
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  •  1 krm salt
  •  250 g Kesella vanilj
  • 1½ dl vetemjöl
  •  1 tsk bakpulver
  •  1 msk florsocker

Gör såhär:
Mortla lite socker och saffran och häll det tillsammans med resten av sockret, salt och ägg i en bunke, vispa pösigt. Rör i Kesella. Blanda i mjöl, bakpulver och florsocker. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter, eller i en silikonform. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och sikta på lite florsocker. Servera gärna med lite grädde.

Lill Bagerskan in action…

Cool silikonform kommer från Ninasmat.se , ni glömmer väl inte rabattkoden på 10 %?! 😉



2 thoughts on “Saftig Saffranskaka med Vaniljkesella”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *