Bountybollar med Flingsalt

Julgodistillverkningen har startat och dessa bountybollar (smakar verkligen som bounty) var försvinnande goda! Perfekt att göra med barnen då de får hjälpa till att röra och göra småbollar! 🙂

julgodis

 ca 40-50 små bollar

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad (behövdes lite mer för mig)
Flingsalt eller små silverkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna lite och rulla sen till små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timme. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen, använd en tandpetare så går det lättare. (På med lite flingsalt eller silverkulor) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Bountybollar

14 reaktioner på ”Bountybollar med Flingsalt

  1. Åh jag som älskar kokos men hatar att baka haha! Fast du hade ju en matlagningskurs för pappa och då borde han väl ha lärt sig att baka också, eftersom att ni gjorde efterätt. Får väl övertala honom att hjälpa mig haha 🙂

  2. Mums, tror nästan att jag tar och lånar receptet. Lät super gott! Du har verkligen en jättefin blogg! Kika gärna in hos mig om du har tid. önskar dig en trevlig 2:a advent.

  3. Oh,dessa är sååå goda! Jag bakade dem förra året och de försvann väldigt snabbt!

    Passar på att tipsa om tävlingen på Foodelicious.se också. Man kan vinna presentkort på Kökshem.se! 🙂

Kommentera