Ädelostgratinerad Lövbiff

Idag är ingen vanlig dag för det är Hs födelsedag! Grattis!!! Något gott att äta efter jobbet skulle det vara och hittade detta  recept inne hos Kryddburks Linda, lät jättesmarrigt så måste bara testa! Blev lite småändringar med det vi hade hemma och kan säga att det var det goodaste vi ätit på länge!!! (Om något svårfotograferat)

Det här behöver du :
500 gram lövbiff i tunna skivor (tog 6 skivor)
Smör till stekning
Salt & peppar (grillkrydda)

4-5 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
200 gram Kvibille Ädelost (el Gorgonzola, Roquefort el. St Agur)
2½ dl grädde
½ burk creme fraiche

GÖR SÅHÄR :
Stek lövbiffen hastigt på hög värme i stekpanna, ca 20-30 sek på varje sida, salta & peppra. Steker du för länge blir dom lätt sega. Lägg upp på ett fat vartefter. Smörj en ugnsfast form och skiva tomaterna, lägg i botten. Salta & peppra, hacka vitlöken och strö över. Vispa ur stekpannan du stekt lövbiffen i med grädde och creme fraiche, krydda lite. Lägg lövbiffen ovanpå tomaterna, häll över såsen, smula över osten (gör ett lager till med lövbiff och ädelost om det räcker). Gratinera i 200 grader ca 20 min.

Hackade lite basilika och strödde över….

Klart för ugnen!

Emmis hade gjort en fin lykta som pappa fick…

Lite blommor fick han med…


Klart! Så himla gott, ni måste testa!!!

Testade Aqvias äppelcider, gott!

LCHF style med enbart en sallad till! (Måste skärpa mig…)

Någon tårta orkade vi inte med så det blev Bountybollar och varsin kopp Nespresso Vanilj!7 thoughts on “Ädelostgratinerad Lövbiff”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *