Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting

Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting

Adventsfika står för dörren och ni googlar recept! Här ska jag ge er kvällens recept, Pepparkaksmuffins med Dulce de leche frosting! ( byt ut frostingen till lingonfrosting om ni vill ha lite syrligare..) 🙂

  • 100 g  smör
     2 st ägg
     1.5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    2 dl mjölk
     4 dl vetemjöl
     2 tsk bakpulver
      1 nypasalt
      2 msk pepparkakskryddor
  • 3 msk lingonsylt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader . Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. smält smör, och häll i mjölken, lingonsylten samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna. Häll i smöret i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt. Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 15-20 min.

Frosting

3 msk Dulce de leche* (eller 60 g mjukt smör)
 5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 100 g philadelphiaost

Lägg allt i en skål, vispa fluffigt med elvisp. (Om du gör frostingen med smöret, tillägg gärna 2 msk lingonsylt och några droppar röd karamellfärg) Låt stå en stund i kylen om det blir för löst.

Ugnsvakten står på sin vanliga plats!

*Dulche de leche får ni om ni kokar en burk kondenseradmjölk i ca 3 h, se till att den är täckt med vatten hela tiden…

Formarna kommer från Hembakningsrådet



9 thoughts on “Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *