Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting

Adventsfika står för dörren och ni googlar recept! Här ska jag ge er kvällens recept, Pepparkaksmuffins med Dulce de leche frosting! ( byt ut frostingen till lingonfrosting om ni vill ha lite syrligare..) 🙂

  • 100 g  smör
     2 st ägg
     1.5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    2 dl mjölk
     4 dl vetemjöl
     2 tsk bakpulver
      1 nypasalt
      2 msk pepparkakskryddor
  • 3 msk lingonsylt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader . Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. smält smör, och häll i mjölken, lingonsylten samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna. Häll i smöret i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt. Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 15-20 min.

Frosting

3 msk Dulce de leche* (eller 60 g mjukt smör)
 5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 100 g philadelphiaost

Lägg allt i en skål, vispa fluffigt med elvisp. (Om du gör frostingen med smöret, tillägg gärna 2 msk lingonsylt och några droppar röd karamellfärg) Låt stå en stund i kylen om det blir för löst.

Ugnsvakten står på sin vanliga plats!

*Dulche de leche får ni om ni kokar en burk kondenseradmjölk i ca 3 h, se till att den är täckt med vatten hela tiden…

Formarna kommer från Hembakningsrådet

9 reaktioner på ”Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting

  1. Hur länge går det att spara ”såsen” i burken eller går det att frysa? Det behövs ju bara 3msk, nog för att det är gott men:D Eller har du andra bra tips till vad den kan användas till?

Kommentera