Krämig Lövbiffsgryta med Sting! (Crock-pot invigning)
Så var det då min tur att testköra en Crock-Pot! – Crock-pot vaddå?! Med en Crock Pot slowcooker , elektrisk gryta lagar du
maten på ett hälsosamt och enkelt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet m.m på morgonen och när du kommer hem efter jobbet är grytan klar. Maten tillagas i
en låg tempertur och köttet blir fantastiskt mört. det finns ett stort antal recept på olika maträtter som kan tillagas i en slowcooker.
Receptet på grytan kan såklart även lagas på det ”vanliga sättet” på spisen!
Det här behöver du:
-
1 aubergine
-
1 squash
-
3 morötter
-
1 gul lök
-
2 buljongtärningar
-
1 chili
-
1 burk mutti krossade tomater
-
2½ dl grädde
-
1 pkt bacon
-
5 st lövbiffar
-
salt & peppar
Gör såhär:
Tärna grönsakerna grovt, finhacka chilin, hacka löken, stek i olja tills de börjar ta färg. (häll i crock-pot om du har en) Häll på ca 3-4 dl vatten, buljongtärningen och de krossade tomaterna. Låt allt småputtra 40 min (crock-pot på hög värme ca 2½-3 h). Strimla lövbiffen (kryddade med grillkrydda) och bacon, stek dem i panna och häll ner i grytan, låt dem koka med ca 10 min (½ h i crock-pot). Tillsätt grädden, rör om väl och låt koka upp! Servera med tex potatis och en sallad.
En gryta som kokat färdigt, snabbkokad på 3½ h 😉