Krämig Lövbiffsgryta med Sting! (Crock-pot invigning)

Så var det då min tur att testköra en Crock-Pot! – Crock-pot vaddå?! Med en Crock Pot slowcooker , elektrisk gryta lagar du
maten på ett hälsosamt och enkelt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet m.m på morgonen och när du kommer hem efter jobbet är grytan klar. Maten tillagas i
en låg tempertur och köttet blir fantastiskt mört. det finns ett stort antal recept på olika maträtter som kan tillagas i en slowcooker.

Receptet på grytan kan såklart även lagas på det ”vanliga sättet” på spisen!

Det här behöver du:

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 buljongtärningar
  • 1 chili
  • 1 burk mutti krossade tomater
  • 2½ dl grädde
  • 1 pkt bacon
  • 5 st lövbiffar
  • salt & peppar

Gör såhär:

Tärna grönsakerna grovt, finhacka chilin, hacka löken, stek i olja tills de börjar ta färg. (häll i crock-pot om du har en) Häll på ca 3-4 dl vatten, buljongtärningen och de krossade tomaterna. Låt allt småputtra 40 min (crock-pot på hög värme ca 2½-3 h). Strimla lövbiffen (kryddade med grillkrydda) och bacon, stek dem i panna och häll ner i grytan, låt dem koka med ca 10 min (½ h i crock-pot). Tillsätt grädden, rör om väl och låt koka upp! Servera med tex potatis och en sallad.

En gryta som kokat färdigt, snabbkokad på 3½ h 😉