Nougatmuffins med Chokladfrosting 9


När man har gäster ska det finnas lite smått och gott att stoppa i munnen såklart, dessa bjöds det på när fina Madeleine var över på ”bebisfika”… (Bebisarna börjar bli allt annat än bebisar, men ändå…) 😉 Receptet är taget ur Leila´s ”a piece of cake” men lite omgjort!

Leila Lindholm

Det här behöver du:

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 125 g nougat (ex odense)

Gör såhär:

  1. Lägg ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret, rör ner gräddfilen, kaffet och blanda med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt i smeten.
  5. Hacka nougaten grovt och rör ner i smeten
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-17 minuter.

Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao av god kvalité
  • 100 g philadelphia ost
  • 1 msk varmt kaffe.
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaosten krämigt.
  2. Bred eller spritsa frostingen på cupcaksen. Dekorera!

Bästa (och snyggaste) spritsen kommer från Ninasmat, strösslet från en ställe jag inte vill göra reklam för…. 😀

sprits

Två som gillar varandra… 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “Nougatmuffins med Chokladfrosting