Citronkladdkaka med Vitchoklad

Denna kaka hade vi idag på Olivias 1-års kalas istället för en vanlig tårta, den damen äter ingen tårta eller kaka alls iallafall! Hon höll på att avlida av förskräckelse häromdagen när vi firade henne med prinsesstårta, kastade marsipan runt hela matplatsen och kladdade tills hela ungen var grön ;).Riktigt god & uppfriskande var denna för oss andra iaf… Själv hade jag in den lite för länge i ugnen, kunde varit mer kladdig! 😉

Det här behöver du:

 • 150 gram smör
 • 2 ägg
 • 2 1/2 dl strösocker
 • skal och saft från 1 citron
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 1/2 dl vetemjöl
 • 100 g vitchoklad
 • vispgrädde
 • jordgubbar
 • färska fikon
 • florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt svalna. Blanda äggen och sockret i en bunke och vispa till en fluffig smet. Tillsätt rivet citronskal, saften av en citron och vaniljsockret. Vispa ihop. Tillsätt sist det smälta smöret och vetemjölet. Vispa på låg hastighet till en slät smet.

Häll smeten i en smord form som du fodrat med kokosflingor, hacka chokladen och strö över smeten grädda ca 35-40 min. Låt kakan svalna. (Serveras med fördel efter en natt i kylskåp)

Dekorera med grädde,  jordgubbar, citronmeliss & fikon, pudra över florsocker.

Snacks för stor & liten…

Födelsedagsbarnet festade loss på Riskakor!

Fina kakor är inget för henne….

10 reaktioner på ”Citronkladdkaka med Vitchoklad

 1. Hej! Jag undrar om du kan kolla din mail! Har nämligen skickat ett mail till dig. Skulle vara jätte tacksam för ett svar!

  Tack på förhand!:)

 2. Å vilken tårta, har aldrig ätit en sån fin tårta med så många jordgubbar på så jag förstår att hon är stormförtjust!

  Ser också att du är en stor Viitala älskare, dina skålar är jättefina, själv har jag inte tagit mig råd att köpa mig någon men jag har 4 st Viitla värmeljus hållare, en av dem fick jag nu när jag gick med i en bokklubb tack vare det.:)

  Den värmeljushålaren är större än de andra och vågformad och turkos, så snygg och jag är så stolt.

  enkla nettan

 3. Wow, vilken lyxtårta! Jag som ÄLSKAR citron i bakverk, och vit choklad! För att inte tala om fikon, det bästa av det bästa! Och snygg blev den också <3 Ser att ni har den nya dumlesorten på bilden, den med gingerbreadsmak – vad tyckte ni om den?

Kommentera