Fredagsmys med Mozzarella
Mozzarella till specialpris på Citygross resulterade i 2 gånger mozzarella till fredagsmyset! En capresesallad & Friterad Mozzarella! Ost är ju bara föör gott! Testade även Amarone vinet som H fick på kundmötet och Ramazzoti ljöd ur högtalarna, så vi kan nästan säga vi trodde vi var i Italien! 😉 (Mozzarella pinnarna är inte de hälsosammaste ur Lchf synpunkt men ack så gott, vågen visar nu på – 7.3 kg så jag unnar mig lite då och då…) 😉
Friterad Mozzarella
Det här behöver du:
-
2 bollar Mozzarella ost
-
2 ägg
-
½ dl vatten
-
1½ mjöl
-
dillkrydda, persilja, torkad basilika, salt, vitlökspulver
-
3 dl ströbröd
-
½ dl maizena
Gör såhär:
1. Vispa ihop vatten och ägg i en skål.
2. Blanda ströbröd och kryddorna i en andra skål
3. Rör ihop mjöl och maizena i en tredje skål.
4. Skiva mozzarellan i stänger.
5. Vänd stängerna först i mjölet, sen i äggen och sist i ströbrödet.
6. Sätt en kastrull på näst högsta och häll i 4 dl olja.
7. När oljan bubblar ljudligt, fritera stängerna 7-9 sekunder vardera.
8. Lägg färdiga sticks att torka på hushållspapper.
9. Servera med valfri dipp! Sweet chilisås var gotti!