Fredagsmys med Mozzarella

Mozzarella till specialpris på Citygross resulterade i 2 gånger mozzarella till fredagsmyset! En capresesallad & Friterad Mozzarella! Ost är ju bara föör gott! Testade även Amarone vinet som H fick på kundmötet och Ramazzoti ljöd ur högtalarna, så vi kan nästan säga vi trodde vi var i Italien! 😉  (Mozzarella pinnarna är inte de hälsosammaste ur Lchf synpunkt men ack så gott, vågen visar nu på – 7.3 kg så jag unnar mig lite då och då…) 😉

Friterad Mozzarella

Det här behöver du:

  • 2 bollar Mozzarella ost
  • 2 ägg
  • ½ dl vatten
  • 1½ mjöl
  • dillkrydda, persilja, torkad basilika, salt, vitlökspulver
  • 3 dl ströbröd
  • ½ dl maizena

Gör såhär:

1. Vispa ihop vatten och ägg i en skål.
2. Blanda ströbröd och kryddorna i en andra skål
3. Rör ihop mjöl och maizena i en tredje skål.
4. Skiva mozzarellan i stänger.
5. Vänd stängerna först i mjölet, sen i äggen och sist i ströbrödet.
6. Sätt en kastrull på näst högsta  och häll i 4 dl olja.
7. När oljan bubblar ljudligt, fritera stängerna 7-9 sekunder vardera.
8. Lägg färdiga sticks att torka på hushållspapper.
9. Servera med valfri dipp! Sweet chilisås var gotti!