Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Det här med maten…

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Barnmat

Nu har Olivia redan hunnit bli 10 månader, berikats med 4 hela tänder OCH börjat dissa mixad barnmat! Så nu kör vi allt som oftast vår mat i mindre bitar (saltar gör vi på våra egna tallrikar..) Hon sitter gärna länge och plockar och stoppar i sig i egen takt och många har frågat om tips på plockmat till barn! Bifogar vad vi brukar ge, och fyll gärna på listan med era kommentar, vad ni ger era!

 • * Kokta grönsaker som morötter, broccoli, majs, ärter etc * Korv i småbitar * Kokta makaroner, potatis
 • * bönor * Små hemlagade köttbullar * Hempanerade fiskbitar/ fiskbullar, * Klibbigt ris rullat till små bollar * smörgåsar, pannkakor * Vindruvor i bitar, avokadobitar, bananer, melonbitar, päronbitar, kiwibitar, bär… * Keso & finrivet äpple (myysigt under bordet sen..)
 • * ost i småkuber
Fyll gärna på med lite nya plockmatstips!

Taggar:, , , , , ,

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (3)

 • Annica

  |

  Känner igen det där :-) Tyra är oxå 10 mån , har 6 tänder och äter mer och mer av vår mat. Favoriten är små makaroner, ärtor, majs mm. Och amma såklart, hon ammar fortfarande kl 20-05 typ nonstop, pust.

  Svara

 • kardemumma Gumman

  |

  ooh sikken tuttlisa! Oliven tackade för sig vid tutten vid 8 månader! Plötsligt en dag var det tack och adjö! :D

  Svara

 • Anna/Frostrosor

  |

  Mozzarellaost och avokado hör till sonens favoriter. Även havrefras går hem!

  Svara

Lämna en kommentar