Caesarsallad och ett litet tips!

Det arbetas för fullt med bloggen här på insidan (med utsidan) så hinner knappt göra något annat! 🙂 Idag fick det bli något snabblagat till middag, Caesarsallad! Gott är det iaf… 🙂

I min sallad hade jag allt utom brödet idag:

  • Romansallad
  • Grillad kyckling i bitar
  • Knaperstekt bacon
  • Coctail tomater
  • Hemmarostade brödkrutonger ( bröd rostat i het panna med olja, krydda lite!)
  • Hyvlad parmesan
  • Caesardressing

 

ca 5 dl Caesardressing
Det här behöver du :
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
vatten

GÖR SÅHÄR :
Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin strålen samtidigt som du fortsätter mixa. Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonäs. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare. Smaka av med salt & peppar.

*********

2 reaktioner på ”Caesarsallad och ett litet tips!

  1. Jag älskar ceasarsallad! Håller på och provar mig igenom Örebros restaurangers utbud just nu och skillnaden är enorm. Ditt recept verkar passa mig perfekt – speciellt bra när man, som jag, äter GI-mat (med lite dragning åt LCHF). 🙂

Kommentera