Ost & Frö Oopsies (Lchf bröd)

Detta blir kanske lite tjatigt för er som inte följer LCHF men det kommer tyvärr mest såna recept nu! 🙂 Jag har levt helt utan bröd denna vecka (..och det gav resultat på vågen, men väger in mig måndagar), Oopsies är ett Lchf vänligt bröd som jag testade baka idag! Mums!

Det här behöver du: (12 oopsies)
6 ägg
200 gram philadelphiaost (Gärna med smak)
Lite salt.
1 dl riven ost (jag använde västerbottens)

Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt, som till maränger tillsamman med lite salt. (Man ska kunna vända skålen upp och ner sen). Vispa gulorna i en annan skål med philadelphiaosten, rör sen ner den rivna osten. Sen vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Rör ner lite pö om pö, så du inte rör ut att luft ur smeten, då blir bröden platta! Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper, strö över lite valfria frön och grädda i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter!

Redo för ugnen, jag blandar lite olika frön vid musli avdelningen där man blandar sin egen musli, perfekt om man vill ha lite av varje..7 thoughts on “Ost & Frö Oopsies (Lchf bröd)”

  • Ser goda ut 🙂 jag har käkat oopsies till frukost i 3 v nu, funkar jättebra. Varvar mellan varma mackor, rostade och som dom är. Bra alternativ till vanligt bröd.

  • Även om jag inte följer LCHF, så gillar jag recepten! Jag har sett recept på oopsies tidigare och tänkt att jag skall baka dem, men sedan glömt det. Tack för påminnelsen 🙂

  • Recept med LCHF-vänliga bröd är välkomna – jag har inte hittat så många sådana. Och det som är svårast, för mig, med LCHF – det är att lämna bort bröd…
    Så dom här oopsisarna borde jag testa!

  • Ute i god tid!!! Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD, vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Mat, bak, bröd, godis, saft, sylt och dylikt är underbart hantverk!Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! Vi tar 250 kr per dag oavsett hur många dagar man vill vara med. Halva priset för den som vill stå ute. KRAM http://www.levvackert.se el http://www.levvackert.blogspot.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *