Moussaka (LCHF)

Den  regniga dag som var igår spenderades åt storstädning, bannemej smyger sig inte hösten redan på, löven börjar gulna! Moussaka känndes helrätt en dag som den, Fett rätt! 😉

Det här behöver du:

  • 500g köttfärs
  • 2 Aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 dl skivade färska champinjoner
    200 g riven ost (västerbottens tog jag)
    3 dl vispgrädde
    1 hackad gul lök
    1 burk krossade tomater
    3 vitlöksklyftor
    salt och peppar (och andra valfria kryddor) Oregano, basilika

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken och champinjonerna med  köttfärsen. Krydda ordentligt. Häll på tomatkross och grädden, låt koka ca 10 min. Rör sen ner nästan alla ost.
Skiva aubergin och zucchini, varva köttsås och auberginskivor som när man gör lasagne. Stö lite riven ost på toppen och ställ i mitt i ugnen ca 60 min.

Perfekt med en stoor form som räcker till lunch nästa dag…