Lasagne med Zucchini

Pasta är snart ett minne blott, iaf för en tid framöver! 1 Augusti kör jag igång med LC, Min egen variant av LCHF (Low carb High Fat) första delmålet är Turkietresan i Oktober. Då får vi se hur det går! 🙂

Denna lasagne åt vi en kväll när min bror & familj var här, formen kommer från Le creuset.

 

  • Det här behöver du:
    600 g nötköttfärs
    100 g champinjoner
  • 1 zucchini
    1 burk passerade tomater
    1 dl tomatpuré
    3 st klyftor vitlök
    1 hackad gullök
    3 msk olivolja & 3 msk smör
    salt & peppar (tacofärs)
    2 msk hackad basilika
    100 g riven ost
    ca 12 st  lasagneplattor

Bechamelsås:
7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
Muskotnöt(riv några drag)
salt & peppar

200 g ost till gratinering

Gör så här:

1. Fräs köttet i en panna med smör tills det blir brynt. Tillsätt hackad lök, hackade champinjoner, pressad vitlök och låt fräsa en stund. (Tillsätt vatten och lite tacokrydda)

2. Avsluta med att lägga i tomatpurén, passerade tomater och hackad basilika. Krydda!

3. Låt alltsammans puttra ca 15-20 minuter.

4. Använd en djupare ugnsform och lägg ett lager köttfärs i botten. Varva med ett lager lasagneplattor, skivade zucchiniplattor , sås och riven ost och ett lager med köttfärs.

5. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärsås, bechamel samt ost på toppen.

6. Sätt in i ugnen och grädda i 20-30 minuter i 200 grader.

Bechamelsås:

1. Värm upp gräddmjölken.

2. Smält smöret och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt.

3. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint, Slå i resten och vispa ordentligt. Låt sjuda långsamt i 5-10 minuter.

4. Smaka av med salt & peppar och några drag på muskotnöten.

4 reaktioner på ”Lasagne med Zucchini

  1. Det känns som om vi är flera som ska börja Low carba 1 aug 🙂 jag kör oxå en egen variant av lchf som är mer Low carb normal fat….typ nåt sånt. Hoppas vi kan stötta varandra när sockerdjävulen lockar 😉

  2. Hei
    Ina (fra http://www.kjoekkentjeneste.blogspot.com) og Ina (fra http://www.matpaabordet.com) har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.com.
    Bloggen startet vi for noen uker siden og vi har hittil samlet over 100 norske bloggere som blogger om mat. Nå ønsker vi også å samle svenske og danske matbloggere.
    Det hadde vært veldig hyggelig om du kunne tenke deg å være med. Send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen så legger vi til bloggen din!
    Hilsen
    2xIna

  3. jag har helt glömt bort lasagne, gjorde det tidigare ganska ofta eftersom det är bra när man jobbar och snabbt att värma på dan efter, men oj vad jag blev sugen nu! Måste fixa till en i veckan.

Kommentera