Cheesecake med Blåbär och Mörkchoklad 6


Denna serverade Jenny igår när jag var dit! Väldigt smaskig och en egen uppfinning som jag definitivt kommer göra! 🙂

Botten

  • 250 g krossade digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning 1:

  • 400 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3 dl blåbär

Fyllning 2:

  • 50 g mörkchoklad (ta lite mer)
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk socker

Riven mörkchoklad till garnering

Gör såhär:

Smula kexen och blanda ihop med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbarkant. Grädda i ugn i 175 grader 5-6 minuter. Vispa ost, ägg och socker, häll ut över botten, strö över blåbären och grädda i nedersta delen av ugnen i 30-35 minuter. Smält chokladen och blanda den väl med creme fraiche och socker. Häll försiktigt ovanpå pajen och grädda ytterligare 5-6 minuter. Låt pajen svalna och täck den med plast, ställ i kylen (gärna över natten)! Hyvla över lite mörkchoklad innan servering!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Cheesecake med Blåbär och Mörkchoklad