Hallonrutor med kokostäcke

Här kommer receptet på Hallonrutorna vi hade på Olivias namnfest! 🙂

Det här behöver du:

 • 100 g smör
 • 3 ägg
 • 2 dl socker
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 200 g djupfrysta hallon

Kokosglasyr

 • 50 g smör
 • 2 ägg
 • 1 dl socker
 • 1 påse (200 g) riven kokos

Gör så här

Smält smöret till kakan i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt ca 30 sek. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vänd i mjölet, blandat med bakpulver, och smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20×30 cm. Strö i hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i 200°C, ca 15 min. Smält matfettet till glasyren i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt ca 20 sek. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i kokos och det smälta matfettet. Bred smeten över den halvfärdiga kakan. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt svalna och skär i rutor.

10 reaktioner på ”Hallonrutor med kokostäcke

 1. Hej! Nu har jag varit på semester ett par veckor. Jag tänkte bara höra om du vet hur långt ”Skicka vidare” har kommit?
  Jag har försökt att leta…
  MVH / Pernilla

 2. Hej!
  Testade receptet på hallonrutor igår och de blev jättegoda. Gillades skarpt av alla i familjen!
  H, en närpesbo

 3. De där rutorna ska jag testa för jag har hallon kvar sedan ifjol. Synd att jag inte såg dom tidigare för nu har jag redan gjort min gamla vanliga hallonkaka!

Kommentera