LCHF Bröd med mandelmjöl

Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott! Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it! Kommer säkert komma många LCHF recept på bloggen framöver, måste trimma till oss lite inför vår turkiet semester i höst! Då blir du väl glad FLAVIO?! 😀

Det här behöver du: (ca 6-7 bröd)

 • 1 dl mandelmjöl
 • 2 ägg
 • 2 dl riven ost (gärna lite starkare sådan)
 • 1 tsk bakpulver

Gör såhär:

Rör ihop allt och klicka ut till 6-7  st ”bröd”. Grädda 10 min i 225 grader. Mumsfilibabba med lite smör, ost, skinka och grönsaker !

Rör ihop & klicka ut…

Smarrigt…

20 reaktioner på ”LCHF Bröd med mandelmjöl

 1. Hej!!
  Har bakat kladdkakan enligt ditt recept, ibland blir den suverän och ibland så blir den ”vattnig”, ver ej riktigt varför. Ska smöret ha avsvalnat innan det rörs ner med det övriga?

  1. Hej! Jag hittade Mandelmjöl på Ica. Lustigt nog hade de ställt det vid jordnötterna, torkade frukten, naturgodiset invid chipsen…

 2. Hej!
  Precis bakat dom, blev sugen på något gott till kvällsmat, jättegoda! Väldigt enkla att göra dessutom. Jag hade förutom de ingridienserna även salt och lite kryddor i, brukar bli gott att blanda i bröd så man kan variera smaken lite, och fint kompliment till osten 🙂 Jag är även glutenallergiker så jätteglad att det finns så många fina lchf bröd att välja mellan!

 3. Provade att göra dessa idag! Galet goda, så tack för ett riktigt gott och lätt recept!

  Mandelmjöl och fiberhusk finns ofta i mataffärerna bland de glutenfria produkterna!
  Jag köper mitt på Coop 🙂

 4. Bakade dessa igår och utöver att de var lite väl degiga när man skulle forma dem, inget som ej kunde ordnas via att blöta en kniv och platta till då degen lätt ville följa med på fingrarna innan….Så BARA måste jag säga att dessa var FARLIGT goda…jag åt 2st till frukost, 2 st till kvällsmat…illa egentligen! men så goda var dem om ni frågar mig 😛

  Så när de egentligen säger att man skall hålla sig borta från bröd så stämmer det verkligen egentligen, kände att ajg syndade rätt så rejält istället för att bara ta 1 enda till frukost och en annan närsomhelst samma månad men ej mer än 2 på en månad…lite svårt att hålla sig till^^’

  Sen oroar man sig lite grann om brödet kommer hålla i flera månader i frysen.

  Hursomhaver, testa göra (Y)

 5. Oh myyy! Så sanslöst goda jösses!! Tog liiiite mindre ost, 1, 5 dl kanske och det blidde sanslöst gott! Tack för recept, inte lyckats hitta gott bröd hittills (kör lchf) men detta var kanon. Kan typ äta en hel limpa(-ich) i vanliga fall men dessa var fasen mättande som bara den. Mumsade i mig två st och den vart det stop! 😀

Kommentera