Gurka sprider bakterier – stöd era egna producenter!

Ingen har väl missat dagens rubriker om den spanska gurkan som sprider Ehec-smittan, jag vill passa på att lyfta alla skickliga inhemska(med inhemska menar jag även er Finländska) trädgårdsproducenter som har fantastiska produkter, nogrann kontroll, smakrika grönsaker men som tyvärr kämpar i motvind med låga producentpriser och får arbeta dubbla skift för att klara av de ökade kostanderna. Spanska produkter reklameras ju gärna ut som något väldigt bra, “Solmogna” som de är, men tyvärr finns även en baksida där som är utom vår svenska kontroll! (Otillåtna bekämpningsmedel, vad används vid gödsling, bevattning?! en gurka som till 90 % består av just vatten kan man ganska snabbt räkna ut vad just dålig bevattning betyder….)

Så nästa gång ni ska köpa grönsaker hoppas jag ni kikar efter

Alla våra grönsaker är OK med Svenskt Sigill 

Men det gör ni väl redan? 🙂3 thoughts on “Gurka sprider bakterier – stöd era egna producenter!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *