Batat & morotsgryta med Asiatisk touch! (Barnmat)

Så var det äntligen dax att börja göra storkokbarnmat! Olivia är nu 6 månader och har börjat äta ordentliga mål mat. En finsmakare ända ut i fingerspetsarna och väldigt bestämd liten dam!

Här används äkta (osaltat) smör i matlagningen samt olika örter som kryddning, annars äts det inte lika friskt om det inte smakar gott, en regel är väl smakar det bra i din mun, smakar det bra i ditt barns (om än man får va försiktigare med kryddningen)! Var inte rädda att tillsätta fett i maten då detta är mycket viktigt  att de får i sig.

Idag använde jag:

Gör såhär:

Skala och skär rotfrukterna i bitar, koka mjuka. Häll av vattnet, tillsätt smör, örter och vatten, mixa till lagom konsistens!

(Burkarna på 140 ml jag använder nu har jag köpt i Finland, tål att frysas, micras och tvättas i diskmaskin)

7 reaktioner på ”Batat & morotsgryta med Asiatisk touch! (Barnmat)

  1. fortsätt gärna med barnmatsrecepten.. jag har en liten finsmakare jag med här hemma. så det är kul att få lite tips och inspiration!

  2. Jättebra med barnmats recept! Var hitta ni burkan du ha frusi matin i? Vi försökar å hitt na men e svårt ti hitt!

  3. Har du fler sådana här bra recept för barn från 6 månader så skulle jag uppskatta om du ville skicka dom till min mail då jag behöver fler tips på mat till min kära lilla ängel.

Kommentera