Batat & morotsgryta med Asiatisk touch! (Barnmat) 7


Så var det äntligen dax att börja göra storkokbarnmat! Olivia är nu 6 månader och har börjat äta ordentliga mål mat. En finsmakare ända ut i fingerspetsarna och väldigt bestämd liten dam!

Här används äkta (osaltat) smör i matlagningen samt olika örter som kryddning, annars äts det inte lika friskt om det inte smakar gott, en regel är väl smakar det bra i din mun, smakar det bra i ditt barns (om än man får va försiktigare med kryddningen)! Var inte rädda att tillsätta fett i maten då detta är mycket viktigt  att de får i sig.

Idag använde jag:

Gör såhär:

Skala och skär rotfrukterna i bitar, koka mjuka. Häll av vattnet, tillsätt smör, örter och vatten, mixa till lagom konsistens!

(Burkarna på 140 ml jag använder nu har jag köpt i Finland, tål att frysas, micras och tvättas i diskmaskin)


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Batat & morotsgryta med Asiatisk touch! (Barnmat)