Fudgekaka med vitchoklad

En riktigt läcker kaloribomb för chokladälskaren kommer här! Orginalreceptet kommer från min granne Elin, supergott!

Fudgekaka (28 bitar)
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
½ dl kakao
100 g smält mörkchoklad
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
Klä en långpanna 30×20 cm (el något mindre för högre kakor) med smörat bakplåtspapper.
Smält smöret och chokladen & ta av det från värmen. Rör ned socker & ägg.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål & rör ned dem. Arbeta ihop det till en slät smet.
Bred ut jämt i pannan & grädda i 175 grader 15-20 min.
Vänd kakan upp & ned på smörpapper.
Låt kallna.
 
GLASYR
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
 
Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar.
Koka tills den tjocknar 15-20  min (Gör kulprovet). Tag av från värmen & blanda i smöret.
Bred glasyren på kakan & ställ kallt, dekorera med smält vitchoklad på toppen.
 
Serveras ex med grädde & bär.

5 reaktioner på ”Fudgekaka med vitchoklad

Kommentera